Sjamanisme
Wat is Sjamanisme?

Sjamanisme is een van de oudste vormen van heling, oorspronkelijk ontstaan in Oost-Siberië en Mongolië.

Sjamanistisch helen is een spirituele geneeswijze die een ziekte of probleem op zielsnivo behandelt.

Sjamanisme gaat ervan uit dat alles wat bestaat: mensen, dieren, bomen, planten, stenen en andere natuurelementen een eigen bewustzijn en energieveld (ziel) hebben. En dat alles met elkaar verbonden is.

Volgens het wereldbeeld van de sjamaan zijn er verschillende algemene oorzaken van ziekte.

Iemand kan zijn of haar persoonlijke levenskracht verloren hebben, wat depressie, chronische ziekte of een serie ongelukkige situaties kan veroorzaken. In dit geval maakt de sjamaan een spirituele reis om de verloren kracht van die persoon te herstellen, ook wel power(animal)retrieval genaamd.

Een andere mogelijkheid is dat een persoon een stuk van zijn of haar essentie verloren heeft, wat ziels(energie)verlies teweeg brengt. Dit kan voorkomen tijdens een emotioneel of lichamelijk trauma. Zielsverlies kan leiden tot ziekte, een verzwakt immuunsysteem, stress, depressie of andere klachten. Zielsverlies kan ons er ook van weerhouden om gezonde relaties op te bouwen . Het is de taak van de sjamaan om die, wegens trauma gevluchte, zielsdelen op te sporen en deze door middel van een ceremonie(soulretrieval) terug te bezorgen aan de cliënt.

Een derde algemene oorzaak van ziekte, vanuit het perspectief van de sjamaan, zijn spirituele blokkades of negatieve energieën die een cliënt heeft aangetrokken of het verlies van persoonlijke kracht. Deze spirituele blokkades veroorzaken ziekte, meestal in een begrensd deel van het lichaam. In dit laatste geval zal de sjamaan de schadelijke energieën moeten verwijderen door middel van het uitvoeren van een extractie.

Daarnaast is een sjamaan in staat om de algemene balans van een cliënt te herstellen door middel van het geven van een energetische behandeling. Hierbij kan hij gebruik maken van zijn eigen healings capaciteiten of hulp vragen aan één van zijn helpers. Dat zijn geen geesten die het even zullen regelen, het is de sjamaan die het werk doet.

Ook is de sjamaan in staat om diverse rituelen uit te voeren, waaronder het verbreken van zielscontracten of het reinigen van een huis of een stuk land van onrustige geesten of vervuilende energie. Na zo 'n ritueel kan de energie weer stromen en in plaats van zwaarte kun je weer een lichtheid en ontspannenheid ervaren.

Omdat sjamanistisch helen te maken heeft met het spirituele aspect van ziekte, kan men op geen enkele wijze voorspellen welke emotionele of fysische resultaten zich zullen voordoen. Belangrijk is wel dat de cliënt bereid is om te veranderen en los te laten. Er gebeurt immers niets wat de cliënt niet wil.

Een healing kan subtiel zijn maar ook krachtig en doordringend. Deze werkt nog enige tijd door. Het is daarom ook raadzaam om na de healing rust in te plannen en ruimte en tijd te nemen om de healing te laten integreren. Over het algemeen staan mensen ineens sterker in het leven en voelen zich meer heel.

Soms moeten er meerdere sessies plaatsvinden en is het geen kwestie van één keer op reis gaan.

Het doel van een sjamanistische healing is het vinden van manieren om de balans te herstellen in je leven en een positieve toekomst voor jezelf te creëren door middel van spirituele oefeningen en ceremonies.

Met sjamanistische praktijken kan je ontdekken hoe je voor jezelf een betekenisvol leven kan leiden.

Sjamanistische technieken kunnen een prachtige aanvulling zijn op reguliere en andere alternatieve of complementaire geneeswijzen.
Home
';
';
×