Reiki
 
Reiki

Eens heel lang geleden kregen de kinderen van Moederaarde een kado.

Niet iedereen herkende het als een grote gave en behandelde het zo. Maar niet te min was het een wonderbaarlijk iets voor hen die begrepen wat ze gekregen hadden.

Door de eeuwen heen deden zich dan ook verhalen de ronde over dit magisch geschenk welke healing werd genoemd.

Er werd veel over gesproken in verschillende tijden en plaatsen zoals in oude culturen als Egypte , Tibet en China. Ook andere landen hadden deze herinneringen.
Sommige zeiden dat het alleen een mythe was andere verklaarde dat het de waarheid was. Veel verhalen ontstonden rondom grote leraren die naar de aarde gekomen waren. Er werd gezegd dat elk van hen persoonlijk dit geschenk van God naar de aarde bracht. Dit was mogelijk omdat er niet meer met deze energie werd gewerkt. Er waren misschien een paar mensen of helemaal geen die nog wisten dat zo iets ooit bestaan had. Wel waren er legendes over grote meesters die in de loop van de tijd erg verdraaid waren en niemand had daar nog een demonstratie van gezien.

Tot er in de helft van de vorige eeuw in Japan een leraar werd wakker geschud, die zelf wilde ervaren hoe de grote meesters contact maakte met de "bron".

Hij wilde er niet meer over praten, maar werkelijk beleven wat hij met zijn hart geloofde.

Na veel omzwervingen, ontberingen, studie en meditatie werd hem in een visioen de toegang tot deze levenskracht aangereikt.

Mikao Usui gaf het de naam Reiki en vestigde zich als genezer in Kyoto.

Hij begon reiki door te geven en legde zijn handen op zieke en hulpbehoevende mensen. De Reiki begon te stromen en de mensen knapten er van op.

Door oefening en ervaring ontwikkelde hij een vorm om Reiki door te geven.

Hij stelde geen diagnose maar liet de energie het werk doen.

Iedereen kreeg de zelfde behandeling, van jong tot oud. Hij ging er van uit dat de energie van de kosmos en de energie van het lichaam elkaar het beste zouden kunnen vinden zonder tussenkomst van het verstand.

Hij werd zeer succesvol en er vormde zich al gauw een groep mensen om hem heen die heel graag zelf reiki zouden willen leren geven.

Van hier uit ontstonden verschillende stromingen en een ervan kwam onder supervisie van Chujiro Hayashi. Deze man gaf structuur aan de Usui-methode en bracht Reiki naar ziekenhuizen waar mensen voor genezing en behandeling naar toe konden gaan.

Een van zijn pati├źnten was de uit Hawa├» afkomstige Hawayo Takata, zij was in Hayashi's kliniek aanwezig om van ernstige kwalen te herstellen.

Zij werd Hayashi's eerste westerse student. Zij praktiseerde en onderwees tot haar dood Reiki in de VS en Canada.

Haar kleindochter, Phyllis Lei Furumoto, kwam al jong door haar grootmoeder in aanraking met het Usui-systeem van Reiki. Maar is zich er pas op latere leeftijd verder gaan verdiepen tijdens de opleiding door haar grootmoeder.
Zij zet haar werk nu voort.

Er zijn nu vele varianten van Reiki. Voor mij is de vorm Usui Shiki Ryoho zoals ik die geleerd heb van mijn master Joe (Thames) Gundy belangrijk.

Het is de vorm die me dichter bij mezelf heeft gebracht.


Home
';
';
×